Odštampajte tekst Odštampajte tekst

Najdosadnije ili veoma zanimljivo?

olovka_tuzna.gif“… ali znamo da su nam ta tri časa bila najdosadnija od svih časova kancelarijskog poslovanja.”
“Sve u svemu ovo se pokazalo kao veoma zanimljivo. Ocena za ova tri časa 4+”

Dijana i Senka iz jedne i Ogi iz druge grupe II3, pišu o časovima održanim tokom pete nedelje ove školske godine.


D&S:
I, kako da počnemo ovaj izveštaj to ne znamo, ali znamo da su nam ta tri časa bila najdosadnija od svih časova kancelarijskog poslovanja.
Na početku časa smo se dogovarali kada ćemo imati kontrolni, a jedna drugarica je pitala profesora da li će staviti kontrolni na sajt, na šta smo se svi smejali.
Profesor je na zaprepašćenje svih rekao da na kontrolnom nema pomoći prijatelja (iskreno, fer je to, jer ima dece koja nauče, ali za sebe, ne za druge!), ali možemo da koristimo sveščice.

Ogi:
Prvog časa smo počeli da radimo sa formulama iako su nam one već bile pomalo poznate. Onda smo tu nešto pisali,smarali se… Ono što je za nas bilo potpuno novo jeste bio operator “&”. To je operator za sabiranje tekstualnih podataka.

D&S:
…pa smo koristili neke formule
npr.ako je Pera u ćeliji A1, a Detlić u ćeliji A2, onda ćemo u ćeliji A3 napisati formulu: =A1&” se preziva “&A2, pa ćemo dobiti Pera se preziva Detlić i to je cela mudrost.

Ogi:
Posle toga smo krenuli na zasluženi odmor. Kada smo se vratili profesor nam je podelio neke papire sa izrazima u Excel-u. Tu je trebalo da pogodimo šta će se desiti u kvadratiću kada otkucamo neki izraz. Goran je tu dobio plus jer je dao jedan odličan odgovor. Meni je 90% izraza bilo tačno.
(Preuzmite ovu vežbu - prim. prof.)

D&S:
Drugi čas je bio baš dosadan, ali ne zato što profesor nije zanimljiv, već zato što je trebalo da se radi na času, a kad se radi, tad je dosadno.

Ogi:
Zatim smo kao i obično očekivali da se opustimo uz neku društvenu igru. Asocijacije su nam već dosadile, za lančanu reakciju smo uvek bili raspoloženi ali posebno nam se svidela igra sa prethodnog časa. To je bila igra algoritama. Iako sam tada prvi put čuo za nju mnogo mi se dopala. Možda zbog toga što je moja ekipa izašla kao pobednik.
Međutim, nasuprot našim očekivanjima, pravili smo programčić u Excel-u koji je računao prosečnu ocenu djaka sa nekog testa, kontrolnog ili čega već.

D&S:
Treći čas smo se pripremali za kontrolni i tako dalje i tako dalje…

Ogi:
Posle toga smo preuzeli neki dokument sa servera i vežbali za kontrolni koji je trebalo da usledi sledeće nedelje. Tu smo kao I obično podobijali neke plusiće.

D&S:
A sada evo jedne pesme za Excel koju je smislila Dijana (ugledala se na onog dečka koji je isto napisao pesmu):
 
Kancelarijsko poslovanje,
preneće ti o Excelu znanje.
Excel je prava keva,
ko ga kapira, može da peva.
Prvo misliš da smara jako,
ali probleme reši lako.
Zato i ja Excel učim,
da ne moram da se mučim.
(Ova pesma je napisana za manje od 3 min.)

Ogi:
 Sve u svemu ovo se pokazalo kao veoma zanimljivo. Ocena za ova tri časa 4+
 

 

 


3 komentara na “Najdosadnije ili veoma zanimljivo?”

 1. blago vama kad vam časovi iz kancelarijskog nisu dosadni. Nego kako vi to učite excel iz kancelarijskog ???

 2. Uz moj globalni plan prikacena je sledeca napomena:

  НАПОМЕНА
  о промени редоследа модула у Годишњем плану рада наставника за школску 2007/2008. годину, за предмет Канцеларијско пословање и рачунарска техника.

  Пошто је градиво у модулима 3 и 4 много теже и захтевније него у модулима 1 и 2, а притом се модули не надовезују, уз сагласност Шефа стручног већа и Директора школе, у Годишњем плану променио сам редослед модула тако да се захтевнији модули раде на почетку године када ученици граде однос према Предмету и формирају радне навике.

  Дејан Савић
  у Београду, 03. септембра 2007.

 3. Ma ok. Nisam znao da je to Kancelarijsko sa računarskom tehnikom kod bankara, mislio sam da je to klasično Kancelarijsko … (nije pisalo u izveštaju)

Napišite komentar:

Ukoliko prvi put komentarišete, komentar mora biti odobren pre nego što bude objavljen.