Odštampajte tekst Odštampajte tekst

Kontrolni bez tajni

upi.gifPreuzmite baze podataka koje će vas čekati na desktopu kada sledeće nedelje sednete za računar da radite kontrolni. Vežbajte i pitajte.
Info: IV1(samo grupa kojoj ja predajem) i IV3A, radiće test tek u prvoj nedelji marta jer su imali manje časova u drugom polugodištu zbog neradnog četvrtka ove, i neradnog petka prošle nedelje.

Sa stranice fajlovi, možete preuzeti baze Knjižara i Vremeplov. Provežbajte upite koje smo radili na času, ili pokušajte sami da smislite neke zahteve. Ako smislite nešto zanimljivo, ili ako nešto ne umete da uradite, ili ako nešto ne razumete, napišite komentar na ovu stranicu, ili pošaljite mejl ili sms, i dobićete odgovor.
Ne želim da pravim pripremu za kontrolni u vidu monologa, ali želim da odgovorim na svako vaše pitanje. Izvolite…
 


4 komentara na “Kontrolni bez tajni”

 1. Posto sam upravo odstampao testove, mogu da kazem sledece:
  Imacete zadatak da napravite 4 upita. Za svaki upit pisace koju bazu treba da koristite. Upiti su sa parametrima, datumskim i agregatnim funkcijama.

  Svaki test pocinje ovako:
  Napravite na desktopu folder čiji naziv treba da bude vaše ime, prezime i odeljenje (5 poena). U taj folder iskopirajte fajlove Vremeplov.mdb i Knjizara.mdb (5 poena). Napravite sledeće upite:

 2. alex,daca,joca 4-2

  a sta ide posle te dve tacke?:))) profesore, sta znaci expression i kada se koristi?

 3. Kada uradiš upit sa nekom agregatnom funkcijom, recimo Sum, snimiš ga, pa mu se posle opet vratiš, može se desiti da je funkcija Sum iz reda Total “pobegla” u red Field, a na mestu Sum piše expression, što znači iraz ili formula… U prevodu, umesto da pamti tvoj upit onako kao si mu rekla, a to je npr. “Sabiraj količinu”, Access to sebi prevede kao “Izračunaj: Sum(količina)”.
  To ne treba da te brine, sve je u redu.

  Uostalom, s’ obzirom da expression nismo koristili na času, to neće biti…

 4. alex,daca,joca 4-2

  hvala puno…poz

Napišite komentar:

Ukoliko prvi put komentarišete, komentar mora biti odobren pre nego što bude objavljen.