Odštampajte tekst Odštampajte tekst

Video lekcija: LookUp Wizard

movie.gifEvo jednog novog, zanimljivog, brzog i lakog načina da nešto naučite. Pogledajte video lekciju u kojoj ćemo našu skicu modela pretvoriti u Access-ovu bazu podataka.

Ne zaboravite da je najvažniji deo posla da razumemo  problem iz realnog sveta i da osmislimo rešenje, odnosno da skiciramo model. Zatim nam predstoji manje-više rutinski posao pravljenja baze u Accessu, ali i taj deo posla važno je da uvežbamo kako bismo bili sposobni da stignemo do rešenja. U vežbanju će vam, nadam se, pomoći ova video lekcija.

Voleo bih da pročitam šta mislite o ovakvim materijalima, zato slobodno ostavite komentar. Naravno, i ako vam nešto nije jasno, pitajte…

Kliknite jednom pa jos jednom na Play dugme (>) da bi pokrenuli film.
(Ako nemate brz internet, preuzmite fajl fudbalskisavez.exe sa stranice Fajlovi i odgledajte ga off line.)


5 komentara na “Video lekcija: LookUp Wizard”

 1. Jao profesore pa ovo je extra, i pored svega onog sto ste postavili(one silne primere)jos i video prezentacija, stvarno sam se odusevila… Jos trazite da vas pitamo nesto sto nam nije jasno!? Hmmm, kako da mi bilo sta bude nejasno?? :) Al ja cu cisto radi fore da se napravim da sam se zbunila negde :)A samo da se setim sta bih mogla da vas pitam….hmmm..:)
  P.S.Evo zamislite jos sam dosla kod mame na posao(ovde internet brz), lepo odstampala one primere, videla video..ma milina…

  Pozzz od mene

 2. realno, svako ko je hteo, mogao je da dobije 5 na ovom testu. bilo je potrebno jako malo truda, profesor je sve pojednostavio, objasnio, pa i ovaj sajt sve govori, svaki detalj je obradjen. poz za profesora!

 3. ovo je stvarno extra sajt…mnogo mi je pomoglo da savladam ove veze u accessu…hvala Vam

 4. Da, lijepa prezentacija načina rada u Accessu za koji se jako zanimam i podosta radim u njemu.
  Mala zamjerka na sadržaj, iako mislim da je namjerna kako bi se vidjelo da može na dva načina da se definiraju vrijednosti koje će se pojaviti na padajućem izborniku. Naime kod kreiranja lookup fielda za poziciju igrača trajno su unešene pozicije koje korisnik ne može sam izmjeniti, točnije, trebalo je također napraviti tablicu s pozicijama.
  Zašto? Odgovor: teško da će se mjenjati nazivi pozicija ili broj istih za igrače, ali što ako se radi o podatku koji se po svojoj prirodi može mjenjati?

  U svakom slučaju, profesor vam se potrudio!

  Pozdrav

 5. Postavljen je ogranicen izbor pozicija u timu kako bi se demonstrirala upotreba te varijante lookup wizarda.
  Inace, ne propustim priliku da napomenem: ako zelimo da ostavimo mogucnost korisniku da sam pravi spisak pozicija u timu, onda nam za to treba tabela pozicije.

  Hvala za komentar.

Napišite komentar:

Ukoliko prvi put komentarišete, komentar mora biti odobren pre nego što bude objavljen.