Jedan kraj

23.Septembar 2008. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave 3 komentara »

Zurka maturanata u skolskom dvoristu

Ovaj sajt posvećen je, najvećim delom, maturantima školske 2007/2008. godine. Sada, kada su oni završili srednju školu, neću više ažurirati ove stranice. Novim generacijama spremam novi (lepši i bolji :) ) sajt, a ovaj će ostati ovakav da govori o tome kako smo provodili časove (beleške), kada je nekome iz generacije rođendan (vremeplov), šta smo sve naučili o bazama podataka (Access), kako smo mozgali (zapitancije) ili kako uopšte nismo mozgali (zanimljivo) i kakvi su utisci ljudi koji su sve ovo čitali (knjiga utisaka).

Vidimo se, čujemo se, kucamo se…
D.


Četvrti u Srbiji

30.Mart 2008. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave 1 komentar »

uzvik.gifFilip Lazović, učenik IV6, osvojio je 4. mesto na republičkom takmičenju iz poslovne informatike koje je održano 28. i 29. marta 2008. u Nišu.

Pročitajte ceo tekst »


OECD: Srbija zaostaje u obrazovanju

4.Decembar 2007. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave Nema komentara »

“Srbija je rangirana na 41. mestu, u delu tabele koji, kako se navodi, statistički znatno zaostaje za prosekom OECD-a“.
Kada ono što učimo prestane da se meri peticama, jedinicama i raspoloženjem profesora, i kada se sudari sa realnim životom - ostajemo poraženi.
Pročitajte i prokomentarišite ovu vest. Napišite šta biste vi promenili i poboljšali u našem obrazovanju, u školi,  ili najkonkretnije: na našim časovima informatike…

Pročitajte ceo tekst »


Školsko takmičenje

29.Novembar 2007. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave 2 komentara »

uzvik.gifU Sredu, 28. novembra, održano je školsko takmičenje iz predmeta Poslovna informatika. Na takmičenju je učestvovalo 14 učenika iz 6 odeljenja četvrtog razreda. Oni su bili u neugodnoj situaciji da se prisećaju onoga što su učili prošle godine i rešavaju zadatke iz Excel-a.

A evo i rezultata:

Pročitajte ceo tekst »


Najbolji izveštaj prve nedelje

20.Septembar 2007. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave, Beleške sa časova 3 komentara »

Vaših 35 glasova odlučilo je da je najbolji izveštaj iz prve nedelje ove školske godine izveštaj Zahlađenje u Gvatemali koji je napisala Ivana iz IV3.

Pročitajte ceo tekst »


Kreće sekcija

17.Septembar 2007. Autor:Profesor Rubrika:Vesti i najave 2 komentara »

uzvik.gifUskoro ponovo kreće sa radom informatička sekcija. Prvo okupljanje je u Četvrtak, 27. septembra u 13:15h u Mini banci. Sekciju će ove godine voditi profesorka Jelena Stojanović, a okupljaće se četvrtkom ili po potrebi (kada bude trebalo pomoći novinarskoj sekciji u prelomu teksta za školske novine).
Tokom prošle školske godine pokrenuli smo blog učenika naše škole na adresi VelikiOdmor.wordpress.com i pripremili za štampu dva broja školskog časopisa “Trezor”.
Svi su pozvani da se uključe. Čak i ako vas ne zanima informatika možete pomoći rad sekcije svojim prilozima i komentarima.